lauantai 5. kesäkuuta 2010

Perunagnocchista maukas kasvisateria - ei tosin ihan vaivattomasti

Niin se vaan viikko vierähti taas nopsaan, että jäi blogikin muutamaksi päiväksi unholaan. No lauantaina oli taas aikaa nautiskella ja päästä jälleen Italia-makuihin kiinni. Päätin kokeilla itse tehtyjä perunagnoccheja.

Ja pieni varoituksen sana tähän alkuun. Näin jälkiviisaana on siis hyvä sanoa, että jos on valmiiksi ihan hirveä nälkä, kannattaa ottaa pientä välipalaa alkuun ennen tätä ruokaa tai sitten aloittaa ruuanvalmistus hyvissä ajoin. Tai tehdä jotakin muuta - tätä vaihtoehtoa en kuitenkaan suosittele : ). Tämä ruoka on helppo valmistaa, mutta ei todellakaan ole pikaruokaa.

Ja kaiken hyvän lisäksi, ainakin oma keittiöni, vaikkei se mikään pieni olekaan, oli aikamoisen sotkussa. Mutta mitä pienistä, makuelämys korvasi kaiken. Ja sotkua ehkä lisäsi se, että samaan aikaan tein sacherkakkua. No tässä kuitenkin ohjeet aivan ihastuttavaan perunagnocchiannokseen.

Kuorin ja pilkoin pieniksi palasiksi kilon perunoita - jauhoinen lajike sopii tähän ruokaan. Keitin perunoita 20 minuuttia. Kaadoin keitetyt perunapalat vatkainkulhoon ja lisäsin joukkoon 200 grammaa vehnäjauhoja eli noin 3 dl sekä kaksi munaa ja 50 g hienoksi raastettua Parmesan-juustoa. Sekoitin ainekset keskenään ja jauhoisin sormin jaoin taikinan neljään osaan ja tein niistä pitkiä puikuluoita, jotka leikkasin reilun parin sentin pituisiksi. Käytä jauhoja runsaasti alustalla, käsissä ja veitsessä, sillä taikina on tarttuvaista sorttia. Lopuksi painelin palaset raastinraudalla, että niihin tuli pienet kuviot ja laitoin ne leivinpaperille tiiviiseen rykelmään, jonka laitoin jääkaappiin 30 minuutiksi. Sitten laitoin gnocchit pienissä erissä isoon kattilaan, jossa oli kiehuvaa vettä. Gnocchit kypsyvät nopeasti, eli ne voi ottaa heti pois, kun ne nousevat pintaan.

Sillä välin kun gnocchit olivat jääkaapissa, tein tomaattikastikkeen. Eli laitoin 2 rkl oliiviöljyä kattilaan ja joukkoon yhden yksikyntisen valkosipulin ohuina viipaleina. Valkosipulia ei saa ruskistaa, vaan antaa sen maustaa öljy. Minuutti riittää ja sitten voi ottaa valkosipulin pois ja tilalle 300 g kirsikkatomaatteja kokonaisina. Ne saavat rauhassa pehmentyä hiljaisella lämmöllä, kunnes pinta menee rikki. Lisää sitten joukkoon 2 rkl balsamicoa. Ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä vielä hetki.

Tarjoile gnocchit tomaattikastikkeen kanssa ja ripottele päälle basilikalehtisilppua ja Parmesan-raastetta. Pink Rose -kuohuviini täydentää tätä ateriaa mukavasti. Sitten vain nauttimaan, ennen kuin totuus eli sotkuinen keittiö iskee päälle : ). Täydellä vatsalla jaksaa siivota paremmin.

Tätä ruokaa teen vielä toistekin. Hyvää oli : )!

Ei kommentteja: