lauantai 28. huhtikuuta 2012

Punajuuri ja vuodenjuusto - pettämätön yhdistelmä


Ostin taas pussillisen punajuuria ja pari pakettia vuohenjuustoa, joista tein pari erilaista piirakkaa. Nuo kaksi eli punajuuri ja vuohenjuusto ovat lähes pettämätön yhdistelmä - tosin vain silloin, jos mukana on punasipulia. Eli toinen kokeiluni sai ruokakriitikoiltani huippupisteet ja toinen jäi osin syömättä, koska siitä kuulemma puuttui se jokin eli siis punasipuli.


Punajuuri-vuohenjuustopiirakka punasipulin kera

Piirakkapohja

150 g voita tai margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta (esim. Emmental tai Edam)
0,5 dl kylmää vettä

Nypi voi ja jauhot. Lisää joukkoon vesi ja juustoraaste. Levitä pohja voideltuun vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Lisää sitten päälle täyte ja paista piirakkaa vielä 15 minuuttia.

Täyte

3 punasipulia renkaina
oliiviöljyä
2 rkl hienoasokeria
2 isoa tai keskikokoista valmiiksi keitettyä punajuurta
200 g vuohenjuustoa

Kuori ja lohko punajuuret. Keitä niitä noin tunti. Lisää alussa keitinveteen hiukan etikkaa, että punajuuret säilyttävät kauniin värinsä. Välillä on hyvä lisätä hiukan vettä.

Paista sillävälin punasipulirenkaita öljyssä sen verran, että ne pehmenevät ja lisää sitten sokeri. Pehmitä niitä vielä hetki ja nosta sitten pannu pois liedeltä. Lisää punasipulit puoliksi paistuneelle piirakkapohjalle. Leikkaa seuraavaksi punajuuret viipaleiksi punasipulien päälle. Murenna päällimmäiseksi vuohenjuusto. Ja sitten piirakka vielä uuniin vartiksi ennen tarjoilua.

Ja sitten oli vuorossa toinen piirakka, johon siis seuraavalla kerralla lisään punasipulia.


Punajuuri-vuohenjuustopiirakka numero 2

Ks. piirakkapohjan ohje yllä.

Täyte

(2-3 punasipulia renkaina ja 2 rkl sokeria)
200 g vuohenjuustoa
2 munaa
2 dl ranskankermaa
1 dl maitoa
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
suolaa ja mustapippuria myllystä

Sekoita täytteen ainekset keskenään. (Lisää pannulla öljyssä pehmenneet sipulirenkaat taikinapohjalle, joka on paistunut uunissa noin vartin.) Lisää sitten punajuuret piirakkapohjalle ja seuraavaksi täyte punajuurien päälle. Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Ja tarjoile raikkaan salaatin kera.


Ei kommentteja: