lauantai 9. kesäkuuta 2012

Mansikka-raparperi-mantelipiirakka


Alkukesän ehdoton jälkkäriherkku on mansikka-raparperi-mantelipiirakka - tietysti kermavaahdon kera : ).

Mansikka-raparperi-mantelipiirakka

Pohja
125 g suolatonta voita
2 rkl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl maitoa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna samalla vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon. Laita lopuksi taikinaan maitotilkka. Taputtele taikinapohja vuokaan ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tee tällä välin täyte ja manteliseos.

Täyte
400 g raparperia paloina
1/2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
rasia tuoreita mansikoita

Keitä raparperipaloja vedessä noin 8 minuuttia ja lisää joukkoon hyytelösokeri. Sekoita, kunnes sokeri liukenee ja jäähdytä. Kaada seos esipaistuneelle pohjalle. Lisää raparperiseoksen joukkoon kokonaiset mansikat. Tee sitten manteliseos.

Manteliseos
50 g mantelimassaa
50 g suolatonta voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja

Sekoita ainekset keskenään ja levitä seos raparperien ja mansikoiden pinnalle. Paista piirakkaa uunissa vielä 15-20 minuuttia.


Anna jäähtyä vielä hetken ennen tarjoilua ja sitten maistelemaan...


... aivan ihanaa : )!

Ei kommentteja: